BELEDİYE BAŞKANI SAYIN VAHAP KÜÇÜK'ÜN 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

13.11.2018 13:13:00

BELEDİYE BAŞKANI SAYIN VAHAP KÜÇÜK’ÜN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük devlet adamı ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 80. yıldönümünde onu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz. Büyük liderler için kuşkusuz ki matem değil; fikirlerine sadakat gereklidir." fikrinden hareketle 10 Kasım tarihini bir matem ve milli bir yas günü olarak kabul etmek yerine, fikirlerine yönelmek için bize verilmiş bir fırsat olarak görmekteyiz.

Anadolu topraklarından başlayan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi hiç kuşku yoktur ki Atatürk sayesinde başarıya ulaşmıştır. Bu sebepledir ki Ulu Önder Atatürk, dünyada pek çok topluma istisnasız bir örnek olmuştur. Gerek yurt içinde ve gerekse de tüm dünyada adının ilk günkü gibi taze kalması ve heyecanla anılması büyük ölçüde bu yüzdendir. Her 10 Kasım atmosferinin ruhumuzda oluşturduğu kaçınılmaz hüzne rağmen, taşıdığı anlam bakımından 10 Kasımlar Atatürk’ün fikirlerinin en iyi bir şekilde anlaşılarak tatbik edileceği günler olarak kalmalıdır.

Ulu önderimiz Atatürk, ilke ve devrimleriyle Türk ve dünya tarihinde iz bırakan büyük bir liderdir. 10 Kasım tarihi, Türk milleti için büyük kurtarıcısının anma günü olduğu kadar, aynı zamanda sahip olduklarımızın değerini bilme ve onun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığına saygı gösterme günüdür. Büyük liderlerin arkasından matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir.

Atatürk önderliğindeki Kurtuluş savaşımız,  milletimizin o büyük fedakârlık ve cesareti neticesinde sonuçlanmış ve bu cennet vatan, düşmanın kirli çizmelerinden kurtarılmıştır. Başta Ulu Önder olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizin bu emanetini gözümüz gibi koruyacağımızı; Türk milletine hedef olarak gösterilen mutlu, müreffeh bir vatan için yılmadan çalışacağımızı belirtmek isterim. Ülkemizin her karış toprağını, kanlarıyla sulayan kahramanların torunları olarak, bu bilinç ve duyarlılıkta olduğumuzun da bilinmesini isterim. Başta Atatürk olmak üzere, savaş meydanlarında destansı mücadeleler veren ecdadımızı da hiç kimsenin günlük çıkarları doğrultusunda kullanmasına müsaade etmeyeceğiz. Dün, bu vatan için ecdadımız, nasıl ki gözünü budaktan sakınmadıysa; bizler de bugün aynı inanç, cesaret ve karalılıkla ülkemize hizmet edecek ve bu hizmet bayrağını en şerefli şekilde yarınlarımıza taşıyacağız. Bu düşüncelerle, ebediyete intikalinin 80. Yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Vahap KÜÇÜK